Kort lunde

Koncert: CORT LUNDE X LUEENAS X HALVCIRKEL

D.28 september inviterer Forbrændingen til en unik oplevelse med eksperimentelle klassiske kompositioner og elektronisk musik, når Cort Lunde, Lueenas og Halvcirkel indtager Panoptikon, hjertet af det tidligere Vridsløselille Statsfængsel.

28
09
2024
Panoptikon

Venue: Panoptikon - Porten Vridsløse

Døre: 20:00

Show: 21:00

Forsalg: 195 DKK

Ungbillet (under 25 eller studerende): 145 DKK

_____________

Cort Lunde:

Cort Lunde slår sig fast på at arbejde genremæssigt udenfor de vante musikalske rammer, og kombinerer elektronisk musikproduktion, kontemporær improvisationsmusik og inddrager arrangementer for klassisk besætning samt feltoptagelser fra naturen. Denne proces er en kulmination af Erik Lunde og Thomas Cortes samarbejdsmetoder, hvor de hver især bringer stærke kompetencer ind i et fællesskab, der transcenderer genrer, og skaber et unikt musikalsk og kunstnerisk produkt, der har en bred appel. Fysisk bevæger Cort Lunde sig også udenfor de vante musikalske rammer, da de søger at fremføre deres værker utraditionelle steder, i forlængelse af deres arbejdsmetoder.

Cort Lunde undersøger menneskets kulturelle og teknologiske sammensmeltning med naturen, inspireret af bl.a. Donna Harraways idéer og Musique Concrete med digitale manipulationer af feltoptagelser og hydrofoniske optagelser.

Cort Lunde har en stærk vision om at være en gruppe som er kreativt omstillingsparate, og gennem disse processer i stand til at skabe et eklektisk musikalsk udtryk hvorigennem naturen og andre kunstformer fortolkes og transformeres til relaterbare narrativer.

Lueenas:

Siden 2019, har Lueenas hurtigt markeret sig som en ny frisk stemme i den danske filmscene. De gør oprør mod ideen om komponisten som et sologeni, og har som de første i DK lavet et "filmscoreband", der insisterer på samarbejde som en vital del af deres kompositionsproces.

En proces, der involverer grundige eksperimenter med de grænser, som deres strengeinstrumenter sætter, og leg med grænserne mellem akustiske, forstærkede og elektroniske lydkilder, som en vigtig del af deres proces. De har det seneste år lavet værker for Nationalmuseet, spillefilm for Nordisk Film og flere serier for DR, og arbejdet med nogle af Københavns unikke skikkelser inden for filmproduktion. Tone Ottilie, Martin De Thurah, på filmen Baby Pyramid af Cecilie McNair - som de blev nomineret til en Robert for og senest var de nomineret til en Carl Prisen som årets komponister.

Det selvbetitlede album, Lueenas fra november 2022 der udkom på Københavnske Label Barkhausen Recordings - er den første udgivelse fra deres hånd, der er lavet uden visuel ledsager. Skabt over et år med improviserede sessions, og influeret af deres involvering i andre projekter på tværs af pop, jazz, elektronisk, eksperimentel og post-klassisk musik, har Maria Jagd og Ida Duelund skabt de unikke lydbilleder, der udgør deres selvbetitlede debut.

Halvcirkel:

Halvcirkel er et strygerensemble, som på et fundament af klassisk skoling, begiver sig ud på nye ubetrådte stier. Gruppen har gennem otte år nytænkt, eksperimenteret og udfordret det stereotype billede af et klassisk strygerensemble og er nu blomstret op og folder sig ud som en vækst, der ikke lader sig ramme ind i en bestemt kasse. Halvcirkel udgiver i foråret 2024 for første gang et album hvor de selve står som komponister. Albummet “Vida” udkommer i juni på det britiske pladeselskab Fat Cat 130701.

Halvcirkel har samarbejdet med komponister og kunstnere som Terry Riley, Craig

Leon, Sleep Party People, Anders Lauge Meldgaard, Girls in Airports, Bremer/McCoy,

Signe Lykke, Valgeir Sigur?sson, Clarissa Connelly, Hania Rani, Henrik LIndstrand,

Madame Nielsen, Nikolaj Hess, Nick Martin, Johanna Sulkunen, Zola Mennenöh med

flere...