Vi mødes i Porten

Porten er Albertslunds nye samlingspunkt, hvor små og store oplevelser skabes af kunstnere, iværksættere og ildsjæle med noget på hjerte.

Du finder Porten i de historiske bygninger i det tidligere Vridsløselille Statsfængsel.
2 min. fra Albertslund Station, 20 min. fra Københavns Hovedbanegården.

Porten

Fra fængsel til fællesskab

Porten er et centralt element i transformationen af den gamle fængselsgrund. Den 160.000 kvadratmeter store grund udvikles over de kommende år til en bydel med navnet Vridsløse.

Allerede inden første spadestik til de nye kvarterer og boliger, bliver Porten stedet, hvor Vridsløse møder omverdenen og omvendt: Albertslunderne, interessenter, gæster, samarbejdspartnere, publikum og turister, hvad enten de er Olsen Banden-fans eller bare nysgerrige.

Porten vil byde på fællesskab, sociale og kulturelle aktiviteter og oplevelser, leg og bevægelse. Der vil  være plads til foreningsliv, iværksætteri og kreativitet. Her kan eksempelvis komme café, galleri, værksted, museum, lokal mikroproduktion, markedsdage, koncerter, fællesspisninger og meget mere.

I Porten vil man fornemme den fysiske åbenhed, som fængselsmurene har stået i vejen for siden 1859, og det er her bydelens hjerte og kulturelle centrum skal finde sin plads henad vejen og blive trækplaster og samlingspunkt for hele Albertslund.

Porten er de kommende år under udvikling - dynamisk og foranderlig. Stedet bliver løbende udviklet i tæt samarbejde med eksisterende og nye aktører.

Vi mødes i Porten.

Forslag til et moderne folkehus i fængslets gamle kirke (Illustration: COBE)

Det kommende Vridsløse
- En levende og grøn bydel

Det 160 år gamle Vridsløselille Statsfængsel i Albertslund bliver i de kommende år centrum for udviklingen af en helt ny, mangfoldig og samlende bydel med en gennemgribende grøn profil.

Den nye bydel har fået navnet Vridsløse.

Bag udviklingen står entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, Danmarks største arbejdsmarkedspensionskasse PKA og statens ejendomsselskab Freja Ejendomme.

Parterne har i tæt samarbejde med Albertslund Kommune udarbejdet en masterplan for den nye bydel.

Vridsløse skal bidrage til Albertslund Kommunes ambitiøse og værdibaserede byudvikling og understøtte kommunens vision om at være byen for børnene, det grønne og fællesskabet.

Forude venter flere års tæt samarbejde mellem parterne om udviklingen af det tidligere lukkede fængselsområde til åben bydel.

Vridløse hjemmeside
Vridsløse
Forslag til ankomstpladsen for den kommende bydel Vridsløse (Illustration: COBE)
Woman looking at the prison

Vil du være med?

Med udgangspunkt i Porten ønsker vi at skabe liv i det gamle fængsel før, under og efter den nye bydel etapevis tager form.

Kontakt os og hør nærmere om mulighederne for at blive en del af Porten - både på kort og lang sigt.

Kontakt os