rumpistol

Koncert: Rumpistol (Duo), support: Emil Palme

D.5 april vender Rumpistol hjem til Albertslund til et eksklusivt show. En duo opførelse af albummet “Going Inside” indenfor murene i Porten Vridsløse, det gamle Vridsløselille Statsfængsel! Det bliver med support fra Emil Palme.

D. 5. april vender Rumpistol hjem til Albertslund til et eksklusivt show. En duo opførelse af albummet “Going Inside” indenfor murene i Porten Vridsløse, det gamle Vridsløselille Statsfængsel! Support: Emil Palme

Mere specifikt bliver det “Ny Kirke” i den gamle fængselsgård, der kommer til at danne rammen for dette særlige intime show, sammen med Forbrændingens elskede lokale pioner indenfor for jazz og elektronisk musik.

Venue: Porten – Ny Kirke

Døre: 20.00

Show: 21.00

Forsalg: 199 dkk

Dørsalg: 219 dkk

Ungbillet (Under 25 eller studerende): 149 dkk

Igennem 20 år har Jens Berents Christiansen aka Rumpistol udviklet sig til en af sin generations bedste og mest nysgerrige elektroniske musikere og producere. Men siden 2020 har hans karriere taget nye markante drejninger, motiveret af personlige oplevelser. Efter at være gået ned med stress i 2018 skabte han det nedbarberede, neoklassiske album ”After the Flood” (2020), skrevet til klaver og strygere, da han pga. sygdommen ikke kunne benytte computeren som arbejdsredskab. En frugtbar metode, som han elaborerede på efterfølgeren ”Isola” (2022), hvor bas og trommer kom til sammen med mere jazzede vibes. Den udvikling fuldender han nu med det afsluttende værk i sin klavertrilogi: ”Going Inside”, der – som titlen afslører – dykker endnu dybere ned i sindets eksistentielle dybder.

Ved at arbejde med et mere organisk udtryk og sin egen skrøbelighed har Rumpistol med sine to seneste album fået hul igennem til mange nye lyttere, der har kunnet spejle sig i musikken og bruge den til at bearbejde sorg, angst og stress.

På ”Going Inside” tager han endnu et ambitiøst kunstnerisk syvmileskridt. Det nye album er således et gennemarbejdet konceptuelt værk, designet som soundtrack til en indre rejse. ”Going Inside” er således opbygget omkring de tre faser (”Ascent”, ”Peak” og ”Descent”) og underliggende subfaser, man gennemlever som deltager i psykedelisk terapi. Noget Jens Berents Christiansen selv har gjort med positivt resultat.

Resultatet er et frodigt blomstrende og bredt orkestreret album, der både rummer elementer af jazz, folk, roots, elektronisk, ambient og klassisk kompositionsmusik, og hvor de 12 skæringer bevæger sig igennem et flydende forløb. Fra den indledende ”Ascent”-fases tålmodigt opbyggende indledning med fjern torden, duduk-horn og keltisk harpe; over ”Peak-fasen”, hvor tid, rum og selvet udvider sig til tonerne af klaverakkorder, dybfølte violinstrøg og pulserende beats; til den afsluttende ”Descent”-fase, hvor lytterejsen nænsomt rundes af lap steel-guitar, cello, field recordings og buddhistisk syngeskål. ”Going Inside” er et ambitiøst, eftertænksomt og spirituelt værk, der nydes bedst med åbne sanser og nysgerrige lyttelapper. Dets akkuratesse og minimalisme sender kærlige hilsner til klassiske og elektroniske komponister som Ryuichi Sakamoto, Philip Glass, Brian Eno, John Hopkins og Arvo Pärt. Og der er ekkoer af tidlig Pink Floyd og Alice Coltranes bevidsthedsudvidende 70’er-lydtrip, når Selma Trier tryller med sin harpe på flere numre.

Kom selv og lyt, når Rumpistol overtager 'Ny Kirke' i Porten.