RMC

Koncert: Rytmisk MusikKoncervatorium i Porten

To særlige og ganske gratis koncertaftener med stedsspecifikke musikværker i Porten.

05
06
2024
4.juni-5.juni
Af
No items found.
Panoptikon

Dato: 4. juni og 5. juni

Tid: 19.00-22.00

Entré: Gratis

Indgang: Porten er åben fra 18.30-19.20. Se skilte foran Porten for yderligere information ved ankomst.

Fortiden brager sammen med fremtiden, når nogle af nutidens mest lovende musikere og musikskabere tænder for lyden inde bag de 160 år gamle, ikoniske fængselsmure i Albertslund.

To aftener 4. og 5. juni overtager studerende fra RMC det tidligere Vridsløselille Statsfængsel med et spændende, højaktuelt og eklektisk sammensat koncertprogram, der er særligt skabt til og inspireret af rammerne i det usædvanlige bygningskompleks.

Vridsløse Takeover er gratis for publikum og præsenteres af RMC i samarbejde med det lokale spillested Forbrændingen og med Porten, der er Albertslunds nye kulturelle samlingspunkt i de historiske bygninger på den gamle fængselsgrund.

De to koncertaftener er udviklet og kurrateret af de studerende selv til det nedlagte fængsels spektakulære inde- og udearealer – herunder det centrale panoptikon, fængselskirken og en black box-scene i de indsattes udtjente gymnastiksal. Alle koncerter, værker og installationer er opstået i samskabende processer og fællesskaber.

Det detaljerede program til Vridsløse Takeover offentliggøres kort før det går løs – forvent et samtidsmusikalsk kalejdoskop med udtryk fra hele spektret mellem udforskende lydkunst og medrivende pop.

I alt 26 kunstnere afslutter det første år på deres kandidatuddannelse med at undersøge potentialet og værdien i at forene musikalske ideer og visioner i kunstneriske partnerskaber og samskabelse.