Foto: Rolf Konow / Nordisk Film

Sommerbio: Olsen Banden går amok i Vridsløse

Filmvisning over alle filmvisninger on location i det tidligere Vridsløselille statsfængsel.

08
09
2023
Af
No items found.
Plænen

Kalder alle hundehoveder, hængerøve, latterlige skidesprællere og elendige socialdemokrater!

Nu får I chancen for at se Olsenbanden inde bag den ikoniske port i det tidligere Vridsløselille fængsel, når vi fejrer 50-års jubilæet for ’Olsenbanden går amok’.

Aftenen starter, som enhver Olsenbanden-film slutter, med at vi træder ind ad den legendariske port.

Herefter følger en kort tur igennem det nedlagte fængsel, som ender i fængselsgården, hvor en gummiged i 1995, på bedste Olsenbanden-maner, bragede igennem muren og iværksatte en massiv fangeflugt.

Men denne aften bliver der ingen grund til at flygte, for det bliver en aften af overordentlig skønhed, som også vil byde på nogle overraskelser undervejs.

Vi opdaterer programmet løbende på siden her.

Aktionen starter fredag d. 8. september kl. 19.30

Filmen starter ved solnedgang.

Billetter koster 60 kr. eks billetgebyr.

Børn under 5 år gratis. Maks to børn pr. voksen.

Vil du se flere film i fængslet, så viser vi også ’Underverden 2’ lørdag d. 9. september.

Find begivenheden på porten.dk

Begge filmvisninger er lavet i samarbejde med Moving PictureHaus

Begge arrangementer er med stor støtte og opbakning fra Albertslund Kommune, Nordisk Film og Profile Pictures.

Husk varmt tøj og noget at sidde på

Filmen vises udenfor på græsplænen i fængselsgården. Husk derfor tøj, der passer til vejret: både hættetrøje, shorts, regnjakke og paraply kan medbringes. Der vil ikke være opsat stole til arrangementet, så medbring tæpper eller campingstole, som du kan sidde på under filmvisningen.

                                                                                     

Programmet for aftenen: Vi har en plan!

Kl. 19.30

Vi åbner dørene til den ikoniske grønne port, og du bliver guidet igennem fængslet og ender i fængselsgården. Her kan du købe forskellige drikkevarer som øl, sodavand og kaffe. Du må også gerne medbringe dine egen mad- og drikkevarer.

Kl. 20.15

Vi kårer vinderen af ’Bedste Olsenbanden hat’ (se mere info om konkurrencen nedenfor). Derefter introduceres filmen af formanden for Olsenbanden fanklubben DK (Den officielle danske fanklub) Rune Holm Clausen og kulturansvarlig for Porten Vridsløse Nicklas Smedegaard Pedersen.

Kl. 20.40

‘Olsenbanden går amok’ vises

Kl. 22.10

Filmen slutter - tak for i aften

Parkering og offentlig transport (se billedet nederst)

Vi anbefaler, at du tager offentlig transport (eller cykel) til arrangementet, da der er et begrænset antal parkeringspladser nær fængslet. Det er ikke muligt at parkere foran fængslet på Egon Olsensvej.

Adressen til fængslet er: ‍Porten Vridsløse, Fængselsvej 39, 2620 Albertslund

Der er rigtig gode muligheder for offentlig transport til fængslet. Tag linje B og Bx som kører til Albertslund station og gå 600 meter til Porten Vridsløse. Busserne 123, 141,143, 144, 149 stopper også i nærheden af fængslet.

Kommer du langvejs fra i bil, kan vi henvise til parkeringspladsen på Roskildevej 161, som ligger 5 minutters gang fra fængslet (se kortet herunder). Bemærk, at der er et begrænset antal parkeringspladser, så kom i god tid og undersøg selv alternative parkeringsmuligheder i Albertslund.

Konkurrencen over alle konkurrencer

Olsenbanden-filmene er fuld af fede hatte! Derfor laver vi en konkurrence, hvor vi kårer aftenens bedste ’Olsenbanden hat’ og opfordrer alle til at lave eller medbringe deres egen fede hat. Og der vil selvfølgelig være en præmie til bedste hovedbeklædning.

Vinderen modtager et gavekort på et halvt års abonnement til streamingtjenesten Nordisk Film+, hvor et bredt udvalgt af de største danske og udenlandske filmperler kan findes - heriblandt alle Olsenbanden-filmene.

Du deltager i konkurrencen ved at medbring din egen Olsenbanden inspirerede hat til open air visningen i fængslet. Vinderen bliver udpeget af Yvonnes "moder" Lotte Dandanell, som har skabt de mange farverige kjoler og hatte i alle Olsenbanden filmene.

Vi glæder os til at se alle jeres flotte hatte og ikke mindst til at se jer til 50 års jubilæumsfejringen af ‘Olsenbanden går amok’.

Foto: Rolf Konow/Nordisk Film