Rundvisninger

Bestil en guidet rundvisning med tidligere ansatte i det gamle Vridsløselille Statsfængsel

18
12
2030
Hver weekend
Porten
Porten

OBS: De åbne rundvisninger for 2023 er udsolgte, men vender tilbage igen fra 6. januar 2024. Vi skifter til nyt billetsystem og du kan indtil da kontakte info@porten.dk for reservering billetter til alle weekender fra 6. januar - 24. marts. Alle lørdage og søndage kl. 12.00 og kl. 14.30

Vridsløselille Statsfængsel har i mere end 160 år stået som et kendt vartegn for både bydelen Albertslund og for danske og udenlandske Olsen Banden-fans.

Bygget på en øde mark i 1800-tallet stod det 15.000 m² såkaldte ’Forbedringshus på Vridsløselille Mark’ klar til indvielse i 1859. Her havde fangerne udsigt til en afsoning i komplet isolation bag den høje fængselsmur, der stadigvæk omkranser fængslets 30.000 m² areal den dag i dag.

Komplet med sine autentiske fangehuller, sikringsceller, isolationsgårde, volleyballbaner, købmandsbutik, kirke og uddannelsesforløb vidner fængslet ikke blot om grænsen mellem forbrydelse og straf og afsoning og resocialisering. Fængslet vidner også om en historisk lang udvikling i det danske fængsels- og straffesystem, hvor næsten hver en mursten i fængslet fortæller sin egen personlige historie.

For at invitere alle interesserede med på rejsen, inviterer Porten på en historisk rundvisning i dét der engang var. Som noget helt unikt afholdes rundvisningerne af tidligere fængselsansatte, som vil kombinere Vridsløses historiske nedslag med personlige anekdoter fra egen hverdag i det lukkede fængsel.

Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til guiden, og blive klogere på livet bag den ikoniske grønne port.

Rundvisningerne forløber hver weekend

Varighed: 1 time 30 minutter

Aldersgrænse: 12+ år

Pris: fra 100 DKK

Handicaptilgængelighed: Rundvisningen i fængslet egner sig ikke til kørestolsbrugere eller gangbesværede.