Koncert: Selvhenter

Det er konfrontatorisk, insisterende energisk og til tider dansabel musik, leveret med en smittende passion og en humor, der gør det essentielt at opleve gruppen Selvhenter live.

13
04
2024
Værkstedet

D.13 april bliver Værkstedet i Porten (det tidligereVridsløselille Statsfængsel) rammen for et ganske unikt lydunivers: Selvhenter.

Eksperimentel noise/jazz/post-punk i et råthistorisk fængsel i selskab med et af landets mest hæsblæsende live bands.What's not to like?

________

Venue: Porten Vridsløse – Værkstedet

Døre: 20

Show: 21

_________

 

Selvhenters udtryk transcenderer musikalske genrer og bevæger sig i stedet iretning af noget mere fundamentalt – en slående, direkte og fysisk oplevelse afmusik udgjort af polyrytmer, akustiske og elektroniske melodier, hårdtslåendekompositoriske valg og improviseret skønhed. Selvhenters lyd er stærke rytmiskemønstre flettet sammen af to trommesæt, en trombone der går direkte i kroppengennem en basforstærker og en saxofon, der veksler mellem at få lytteren til atforstå saxofonens sande natur og være processeret til uigenkendelighed.

 

 Som gruppe er Selvhenter dereseget idiom, som trækker på hver af de fire medlemmers musikalske personlighederog interesser i det, der bliver til yderst kollektiv musik, hvor hver enkeltmusiker absorberes i én fuldkommen lyd. Gruppen spiller med ekstrem kontrol,samtidig med at deres umiddelbare sammenspil giver indtryk af, at de sammenopdager musikken for første gang. Resultatet er en følelse af ren og skærglæde, både hos musikere og lyttere. Dette høres både på indspilninger ogopleves live, hvor Selvhenters koncertersjældent er siddende - stole og borde må flyttes, sådan at publikum kan bevægesig sammen med musikken.  

Gennem mange års sammenspil er lyden af Selvhenter blevet øjeblikkeligtgenkendelig, samtidig med at musikken fortsat har udviklet sig over årenegennem gruppens uendelige nysgerrighed, samt åbenhed overfor - og engagement i- andre projekter og udtryk. Gennem kollektivet og pladeselskabet eget værelse har de fire medlemmer af Selvhenter udforsket et væld afprojekter, som inkluderer forskellige former for elektronisk og akustisk musik,pop, field recordings, samarbejder og soloalbums. Dans, tekst og visuel kunsthar også fundet vej til kollektivet, og gennem årene er eget værelse blevet en kanal forudvikling af hvert enkelt medlems egen lyd, der byder nye elementer og tilgangevelkommen; synthesizere, små percussion-instrumenter eller saxofon gennem en nyeffektpedal. Denne udvikling har holdt Selvhenters musikåben for nye muligheder samtidig med at have styrket gruppens kerneelementer:en energisk, fremdrivende, tæt og often ekstatisk musik, som kræver at bliveoplevet live.

 

Selvhenter blev grundlagt i 2010 aftrombonist Maria Bertel, saxofonist Sonja LaBianca, samt trommeslagerne JalehNegari og Anja Jacobsen. Med deres kompromisløse tilgang til at skabe musik udfra instrumentale set-ups har Selvhenter siden da været toneangivende fordansk, eksperimenterende musik, såvel som anerkendt på internationalt plan.Selvhenter er også omdrejningspunkt for kunstnerkollektivet eget værelse, der huser gruppemedlemmernessoloprojekter, samt samarbejder såsom Valby Vokalgruppe, SOLW og GEK.

https://egetvaerelse.dk/