Aktører i Porten

Renæssancejord

Renæssancejord - et udstillingssted der udforsker livet i jorden i krydsfeltet mellem natur, kunst og videnskab

Se deres hjemmeside

Gennem syv udstillinger, en række workshops og et event-program vil danske og udenlandske billedkunstnere, forskere, arkitekter, forfattere og jord-eksperter bidrage til at folde jords magiske univers ud på en eksperimenterende måde, der kan bidrage til nye indsigter hos de besøgende. Ambitionen er at genskabe jordforbindelse og visualisere alt det, som jord kan fortælle os.

Udstillingsstedet vil i et samspil mellem billedkunstnere, forskere, jordforvaltere og lokalsamfund undersøge, hvordan man i fællesskab med jord som omdrejningspunkt kan styrke en kulturel og bæredygtig udvikling, der på forskellig vis synliggør jords potentiale i en social, kulturel og bæredygtig kontekst.

Navnet Renæssancejord (renæssance: genfødsel) er valgt med tanke på det tidligere Vridsløselille Statsfængsel, der hen over de kommende år vil gennemgå en transformation fra lukket fængsel til en ny, åben bydel med navnet Vridsløse.

Byudviklingsprojektet, som A. Enggaard, PKA og Freja Ejendomme står bag i tæt samarbejde med Albertslund Kommune, har et særligt fokus på fællesskab, bæredygtighed, natur og kultur, og allerede inden første spadestik til de nye kvarterer puster Porten, bydelens levende samlingspunkt for iværksætteri, kreativitet og fællesskab, liv i de gamle fængselsbygninger.

Renæssancejord bliver en del af Porten, og udstillingsstedet vil frem til sommeren 2024 have til huse i en af de gamle cellefløje for tidligere indsatte.

Åbent for publikum torsdag kl: 13-17 & søndag kl: 11-17 i følgende udstillingsperioder i 2023:

• D. 16. marts – 30. april 2023 (Kunstnere: Soil lab, Manuel Canu og Nynne Ho)

• D. 11. maj - 30 juni 2023 (Kunstnere: Maria Viftrup og Kigge Hvid)

• D. 17. august – 24. september 2023 (Kunstnere: Hartmut Stockter, Marika Seidler, Seidlers SENSORIUM)

• D. 5. oktober – 12. november 2023 (Kunstnere: Jacob Kirkegaard, Sophie Dupont)

Oversigt over vores aktører