PettersenogHein

Atelierhaven

Kunstnerparret Pettersen&Hein inviterer foråret ind i Porten med åbningen af Atelierhaven. Kom og byt frø eller plante(r) til en kop friskkværnet kaffebønner, og vær med til at sætte dit præg på biodiversiteten i kunstnernes kommende skulpturhave! Gratis adgang.

Kig forbi Porten søndag d. 14. april kl. 13.00-16.00 og følg skiltet mod Pettersen & Hein.

Pettersen & Hein åbner nemlig for første gang op for Atelierhaven, som skal spire bag deres hyggelige atelier i bygningen "Citronskiven".

Vil du være med til at få haven til at gro, inviterer kunstnerduoen nu alle ind i haven til en snak om kunst og grønt - og opfordringen er ligeså simpel som den er sjov:

Medbring en pose frø, en plante, en busk eller lign. i bytte for en kop kaffe, te eller saft og vær med til at bidrage til det spirende initiativ.

Haven vil fungere som en lomme, hvor kunstværker og møbler smelter sammen med omgivelserne. I haven kan besøgende gå på opdagelse i de spiselige plantekasser med alt fra mynte, kamille, salvie, anis isop, timian, morgenfrue, citronmelisse til tomater, kål og hvidløg. Græsset slås i små stier rundt om planterne, så et kig i haven ender hurtigt med en hel opdagelsesrejse.

Kunstnerparret vil supplere haven med kunst og skulpturer fra andre kunstnere i deres netværk, som løbende kan skiftes ud og fornys i haven.

Åbningen af Atelierhaven åbner også op for mange nye muligheder. Besøgende kan således se frem til små kreative events lige fra broderi, workshop med plantefarvning, plantebyttebod til intim koncert, middage og sågar casual hotdog torsdag.

Kunstnerparret vil supplere haven med kunst og skulpturer fra andre kunstnere i deres netværk, som løbende kan skiftes ud og fornys i haven.

Vi opfordrer alle nysgerrige sjæle til at kigge forbi - enten med eller uden et spirende bidrag til den grønne have.

Atelierhaven symboliserer ligeledes vigtigheden af at respektere og værne om naturen også som et rekreativt rum. Med enkelthed og brug af eksisterende ressourcer - herunder lokale planter og kunstnernes færdigheder - skabes haven med minimal anlægsindsats. Desuden vil den være mobil og kunne flyttes for at tilpasse sig ændringer i omgivelserne og udviklingen af den nye bydel Vridsløse. Projektet afspejler netop visionen om en levende og grøn bydel med fokus på bæredygtige løsninger, fællesskaber, kultur og bynatur.

Følg med på siden her for flere opdateringer om dagens program, tid og nyt om åbningen af kunstnernes have.