Porten er det nye samlingspunkt for iværksætteri, kreativitet og fællesskab i hjertet af Albertslund. Vi åbner op for store og små oplevelser alt fra øl og rock til kunst og fortællinger.
Planlæg dit kommende besøg her.
Den ikoniske grønne port bliver omdrejningspunktet for et nyt kulturelt centrum, der under navnet ’Porten’ bliver et trækplaster og samlingspunkt for hele Albertslund.
Læs mereDato:
9. november
Tid:
16:00 - Zakarias Sanderson - Bar
20:00 - Gemini Duo - Bryggeri
20:45 - Marianne Von Toornburg Trio -Bar
Læs hvad Slowburn skriver om artisterne her:
Copenhagen Concert Community presents Classical and Pop music in our Brewery & Taproom.
Zakarias Sanderson visits our Taproom with his solo project, a melancholic blend of post-punk and folk music, channeling his troubadour alter ego.
Zakarias Sanderson, who also fronts the no-wave/punk outfit Leizure and has played guitar and harmonica for Iceage, has recently embarked on his second solo tour.
Playing tracks from his band Sanderson & the Charabancs, which include folky waltzes, punk blues and interpretations of old classics. Armed with a deep voice and his acoustic guitar, he travels on like only a troubadour can, preaching his melancholic ballads.
The accordionists Gemini-Duo, twins Wanxu Zhao and Wanchen Zhao, moved from China in 2019 and have been living, studying and performing in Copenhagen ever since.
Beyond their work and studies in Copenhagen they have performed at Berliner Philharmonie, New York Carnegie Hall, Vienna Musikverein and many more prominent venues.
They will be performing acoustically in the brewery itself, amongst the tanks.
"Gemini Duo adds a completely new dimension to the chamber music genre, they convey large orchestral transcriptions as well as complex new music - without sheet music and with a communication between them that is almost only possible for twins."
Singer and songwriter Marianne Van Toornburg is full of mournful songs, fine
stories, melancholy, sweetness and pouring rain.
Previously performing in bands such as Sidewalk and Sweethearts, she is now bringing her solo work to our bar via the medium of a trio featuring guitar, bass and her enchanting vocals.
Politiken, Erik Jensen
”En samling klokkerene popsange, af den slags, der lyder som forgyldt melankoli…”
Copenhagen Concert Community thanks Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond and Albertslund Kommune for their support.
Arrangementet er gratis.
Ølentusiasternes juledag (også kaldet ØJ) falder i år torsdag d. 31. oktober.
For at fejre lanceringen af årets juleøl på allehelgensaften, afholder Slowburn screening af to klassiske horror film i barens hyggelige sidelokale.
Dunder - West Coast IPA - 6,2%
Tunkall - Saison - 7%
Julelys - Porter - 8%
Hibernator - Doppelbock - 7%
Night of the living dead (1968)
Vamyr (1932)
______________
Venue: Porten Vridsløse - Ny Kirke
Døren: 20:00
Show: 21:00
______________
Anna Roemer
Anna Roemer har en unik tilgang til sit instrument og er en guitarist, der insisterer på at guitaren kan meget mere end lytteren tror og sammen med sin jazzmaster og sit pedalboard, sprænger hun rammerne for hvad en sologuitarist kan.
Roemer har arbejdet som professionel musiker i mange år inden sin debut. Det er dog først inden for de seneste år, at hun har arbejdet målrettet mod en solokarriere ved at forfine og udvikle evnen til at skabe billeder med kun guitaren og hendes pedalboard som hjælpemidler, hvilket er kernen i hendes unikke tonesprog. Det har været en process at springe ud som soloartist, hvilket kan høres i den sårbarhed, omhu og styrke som går igen på albummet. Debutalbummet Azure er resultatet af at tro på sin egen stemme og at der er plads til at gøre tingene på sin egen måde. Det har taget lang tid at nå dertil.
Emil Palme
Emil Palme er en grænsesøgende komponist og guitarist, hvis praksis er forankret i skandinavisk folklore og eksperimenterende musik.
Sten stryges som buer mod elguitarens strenge, der i messende og klagende mønstre
frembringer en dystopisk og ceremoniel urlyd, der i grænsen mellem komposition og
improvisation bruges til at udfolde musikken.
Der findes en slags urkraft og en vital enkelhed i Palmes musik, som kan sammenlignes med visse af afkroge af Morton Feldman eller den nye Malone/O'Malley-koalition.
Emil Palme’s andet album ”Death By Angel” udkommer i starten af 2025, og er efterfølgeren på debutalbummet Ripen, der udkom på det britiske label First Terrace Records.
Emil Palme har tidligere udgivet flere roste album med bla. nowave-bandet Baujillaud og
guitarduoen Yngel og samarbejdet med bl.a. strygekvartetten ”Halvcirkel” og Århus Sinfonietta.
Hos Riddlehouse kan I besøge hele ni Escape Rooms.
Her kan I prøve Danmarks eneste Olsen Banden-Escape Rooms, der er inspireret af de ikoniske og folkekære film.
Er I mere til en dramatisk fangeflugt, skal man ikke snyde sig selv for ”Flugten fra Vridsløselille” – sjove og spændende Escape Rooms indrettet i de gamle fængselsceller.
Vil I opklare fængslets dybeste og mest dunkle hemmeligheder, så er ”Urban Explorers: The Prison”, det rette Escape Room for jer.
Uanset hvad I vælger, så garanterer vi autentiske rammer og en oplevelse udover det sædvanlige!
Alle kan være med, og alle er velkommen.
Riddlehouse holder åben mandag-søndag, kl. 10-21.
En rundvisning i Vridsløse afhænger af størrelsen på din gruppe.
Er I en lille gruppe på under 10 personer, kan der bookes billet på vores offentlige grupperundvisninger alle lørdage og søndage kl. 12.00 og 14.30 ved at klikke her.
Er I en stor gruppe på minimum 10 personer, kan I sende en forespørgsel med ønske om dato, tidspunkt og deltagerantal. Læs mere ved at klikke her.
Billetpris Ung (12-17 år): 145 dk
Billetpris Voksen (18+år): 165 dk
Vridsløselille Statsfængsel har i mere end 160 år stået som et kendt vartegn for både bydelen Albertslund og for danske og udenlandske Olsen Banden-fans.
Bygget på en øde mark i 1800-tallet stod det 15.000 m² såkaldte ’Forbedringshus på Vridsløselille Mark’ klar til indvielse i 1859. Her havde fangerne udsigt til en afsoning i komplet isolation bag den høje fængselsmur, der stadigvæk omkranser fængslets 30.000 m² areal den dag i dag.
Komplet med sine autentiske fangehuller, sikringsceller, isolationsgårde, volleyballbaner, købmandsbutik, kirke og uddannelsesforløb vidner fængslet ikke blot om grænsen mellem forbrydelse og straf og afsoning og resocialisering. Fængslet vidner også om en historisk lang udvikling i det danske fængsels- og straffesystem, hvor næsten hver en mursten i fængslet fortæller sin egen personlige historie. Kig selv efter på dit næste besøg.
For at invitere alle interesserede med på rejsen, inviterer Porten på en tidsbegrænset og historisk rundvisning i dét der engang var, og dét der snart vil komme.
Som noget helt unikt afholdes rundvisningerne af tidligere fængselsansatte, som vil kombinere Vridsløses historiske nedslag med personlige anekdoter fra egen hverdag i det lukkede fængsel.
Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til guiden, og blive klogere på livet bag den ikoniske grønne port.
Rundvisningerne stærkt tidsbegrænsede, for snart bliver det gamle fængsel omdannet og inddraget i bydelsudviklingen af Vridsløse.
2 timer
12+ år
Deltagere 12-17år: 145 dkk
Deltagere 18år+: 165 dkk
Rundvisningen i fængslet egner sig ikke til kørestolsbrugere eller gangbesværede.
S-tog linje B og Bx til Albertslund st. Gå 500 meter til Porten, Fængselsvej 39.
Gratis Porten-parkeringspladser på Egon Olsens Vej foran det gamle fængsel.
Dele af rundvisningen foregår udendørs. Påklædning efter vejret.
Museet om Statsfængslet Vridsløselille holder åbent den sidste søndag i hver måned fra kl. 13.00-15.00. Find dem på Facebook og orientér dig om seneste nyt inden dit næste besøg.
Gå på opdagelse i det historiske museum om Statsfængslet Vridsløselille og se alle de udstillede klenodier, fotografier, registre og mapper fra den knap 160 års fængslende historie bag den ikoniske port.
Se også de udstillede genstande som fængslets fanger og indsatte har lavet gennem tiden; alt fra hashpiber til reb brugt i flugtforsøg.
Museets kustoder består af fængslets tidligere ansatte som kan besvare alle spørgsmål om livet bag tremmer, og beretter om de utrolige historier, som er sket bag Vridsløses tykke mure.
Museets adresse er Fængselsvej 2, 1. sal, lige ved siden af fængslet
Entre kr. 25., kontant eller MobilePay ved indgangen.
Målgruppe 10+ (for interessen især)
En adgang til museet giver ikke adgang til selve fængslet. Rundvisning i det tidligere fængsel kan bestilles ved at klikke her - her kan du bestille rundvisning til de fleste weekender kl. 12.00 og 14.30.
Modtag nyheder om begivenheder i Porten og den kommende bydel Vridsløse. Tilmelding foregår foreløbig via hjemmesiden Vridsløse.dk.