Porten er det nye samlingspunkt for iværksætteri, kreativitet og fællesskab i hjertet af Albertslund. Vi åbner op for store og små oplevelser alt fra øl og rock til kunst og fortællinger.
Planlæg dit kommende besøg her.
Den ikoniske grønne port bliver omdrejningspunktet for et nyt kulturelt centrum, der under navnet ’Porten’ bliver et trækplaster og samlingspunkt for hele Albertslund.
Læs mereSpend some hours in Pilkington’s atelier (located inthe former workshop) creating your own piece of artwork to take home. Pilkington will guide an informal workshop where creativity and curiosity willmeet. An insight into the artist’s working methods and what goes on behind thedoors of Citronskiven.
The session runs from 12.00-17.00 and includes thefollowing;
· A plate to paint on (readymade - no firing needed!)
· Materials to use during the session; paint, brushes, reference imagery
· Demonstrations and guidance
· Light snacks and beverages
· After the session your plates will be glazed and ready to collect aftera few days
Participants are invited to bring along small items of inspiration to use as reference or take advantage of my own found imagery andobjects which will be available to browse from. No experience is required, the session is just for fun and a chance to engage and share inspiration.
8 places available. First come first served.
Follow @jpilkington1 on Instagram for further details on how to join.
Opdatering: Begge koncerter er udsolgte
Mindekoncert for Johnny Cash i Portens venue Panoptikon!
Det bliver en unik oplevelse, og den første 100% ægte fængselskoncert med Johnny Cashs udødelige sange.
Den 12. september 2003 døde Johnny Cash. Her 21 år efter markederes dagen med en mindekoncert i hjertet af Porten (Det gamle Statsfængsel Vridsløselille ).
Det bliver en vildtoplevelse, hvor du kan høre mange af Johnny Cashs udødelige sange - midt i det gamle fængsel omgivet af dets fløje og celler.
Musikken leveres af Johnny Horsepower feat. Camille Grey. Det er nok et af Danmarks bedste og mest populære Cash-coverbands. De leverer den autentiske sound, og har til fulde fortjent deres tilnavn: The Band In Black.
Der vil blive afholdt to koncerter hhv. d. 13. og 14. sep. 2024 - begge dage kl. 20.00.
Pga. pladsforholdene er der kun et meget begrænset antal billetter.
Renæssancejord ser frem til at præsentere udstillingen Sightseeing af billedkunstnerne Camilla Berner og Laurits Gulløv, som er deres første samarbejde.
Udstillingens titel 'Sightseeing" relaterer til det forhold; at være tilskuer til et scenarie eller at ankomme til en seværdighed. Sightseeing forbindes ofte med en type turisme, der er baseret på at se, men som ofte er overfladisk og uforpligtende. I det tidligere Vridsløselille er vi turister på gratis besøg. Vi kan se bygningerne, cellerne og murerne, men ikke det liv, det har gemt inde. På flere måder kan man sige det samme om vores forhold til jorden: Vi ser den, men føler os uforpligtede af den, den er en seværdighed, vi kan nyde, men også altid vælge fra.
I udstillingen tager billedkunstner Laurits Gulløv og billedkunstner Camilla Berner udgangspunkt i Vridsløselille fængsels konkrete arkitektur, der er karakteristisk ved at være designet over et panoptikon – en type fængselsarkitektur skabt til, at færrest mulige vagter skal kunne overvåge flest muligt indsatte, mens de indsatte til gengæld ikke ved, hvornår de bliverovervåget. Ordet panoptikon betyder helt konkret det altseende.
Jord forbindes ofte med det modsatte – usynlighed, skjul eller blindhed, som det f.eks. illustreres af metaforer som at gå under jorden ellerat stikke hoved i jorden. Jorden har været anvendt til at usynliggøre ting, man ville af med - gravpladser, lossepladser, atomaffaldsdeponeringer, men er også hjemsted for det dyreliv, der påfaldende nok oftest er svagtseende eller helt blinde. Gulløv og Berner har udviklet et udstillingsformat, der forsøger at forstå, hvordan forholdet mellem det synlige og det usynlige ofte forvrænger proportionerne i vores omverdensforståelse.
Vi glæder os til at byde jer indenfor og på en forunderlig og indsigtsfuld sightseeing.
Om kunstnerne
Camilla Berner
Camilla Berner (f.1972) bor og arbejder i København. Berner arbejder med en kunstpraksis, der udspringer af en forskningsdrevet tilgang. Gennem fotografi, skulptur, installationer, havearbejde og performance retter hun opmærksomheden på forhold, der forsømmer naturen og planterne, det undseelige og det mikrobiologiske, ofte i et spænd mellem det synlige og usynlige. I 2018 modtog Camilla Berner Statens Kunstfonds3-årige arbejdsstipendium og i 2020 blev hun tildelt Eckersberg Medaljen. Berner har en lang række separat- og gruppeudstillinger bag sig, bl.a. på Willumsens Museum Thorvaldsens Museum og Kunsthal Kongegaarden. I 2021 skabte hun det permanente værk ’Flyttet Istid’ til Vestegnens Kulturuge, herunder til Albertslund Kommune.
Laurits Malthe Gulløv
Laurits Malthe Gulløv (f. 1994) bor og arbejder i København oger uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, Billedhuggerskolen i 2021 og hardesuden studeret ved École Nationale Supérieure des Beaux-arts i Paris. Gulløvhar udstillet værker bl.a. på Art Hub Copenhagen, Nikolaj Kunsthal, SorøKunstmuseum og i 2023 modtog han Carl Nielsen og Anna Carls NielsensTalentpris. Gulløvs praksis spænder over mange udtryksformer og materialer,heriblandt skulptur, installation, video og grafiske arbejder i papir.
Hans værker beskæftiger sig med de strukturelle og psykologiskeomstændigheder, der former vores måde at være i verden på, ofte med referencertil geologi, sprog og digitalitet.
En udtalelse fra Dødsgangens festivalleder og booker Louise Bagger: “ambitionen for Dødsgangen er at skabe et solidt fundament for så at udvikle på konceptet, og nu er tiden inde til næste fase. Der kommer hele tiden nye ideer der skal prøves af, og bands der skal bookes, Så det kommer som en helt naturlig udvikling at tilføje en ekstra dag i fængslet. Gæsterne kan forvente at opleve et endnu mere helhjertet koncept, og med større bands, og flere overraskelser. “
Dødsgangen er Vestegnens eneste metalfestival, der samler det tungeste metal på den danske scene. Allerede i 2024, festivalens andet leveår, er der tilføjet 2 udenlandske navne på programmet, URNE og 1914 med deres første danske show.
Som noget helt særligt, er festivalen skabt i rammerne for det nedlagte Vridsløselille Statsfængsel i Albertslund, der danner kulissen om hele fængselstemaet. På Dødsgangen kan man nemlig dræbe sin tørst med festivaløllen Gravøl, spise sit sidste måltid, og få en fængselstattoo, mens man hører metal der kan få selv de stærkeste nakkehvirvler til at knække.
De første indsatte sjæle til at betræde scenen er allerede annonceret, hold øje med vores sociale medier for nyheder om de dødsdømte sjæle og andre fængselsopgør.
Artister 2025:
UNDERGANG (DK)
PLAGUEMACE (DK)
DECAPITATED (PL)
FLERE ANNONCERES LØBENDE
Tag en tur igennem Egons gamle fængsel inden du og dine hundehoveder og hængerøve finder jer til rette på plænen i fængselsgården, hvor vi viser Olsen Banden På Sporet på storskærm under åben himmel.
I filmen lægger forbryderbanden sig denne gang ud med De Danske Statsbaner, mens kriminalassistent Jensen har travlt med at planlægge politiets sommerudflugt ud i det blå.
Entrébillet: 75 dkk. Klik her for at købe din entrébillet.
Børn mellem 0-5år: 3 dkk stykket. Tre for en 10'er! Klik her for at købe en børnebillet.
Arrangementet har begrænset antal billetter.
Mere information om programmet vil følge her.
Vi opdaterer sommerkøreplanen løbende på siden her samt på vores Facebook-begivenhed.
Dato:
Lørdag d. 6. september
Tid:
Aktionen starter kl. 19.15
Adresse:
Foran den grønne hovedport i Porten Vridsløse Fængselsvej 39, 2620 Albertslund.
Mad/Drikke:
Der vil være mulighed for køb af mad og drikke under arrangementet. Det er også tilladt at medbringe egen medbragt mad og drikke.
Praktisk tøj og siddepladser:
Filmen vises udenfor på Plænen i fængselsgården. Husk tøj der passer til vejret.
Medbring selv picnictæpper som du kan sidde på under filmvisningen.
..Åh Gud, og næse og hatte. Medbring endelig næse og hatte!
Offentlig transport og parkering:
Begrænset antal P-pladser. Vi anbefaler til enhver tid at benytte offentlig transport/cykel.
S-tog linje B eller Bx: Kbh H - Albertslund ca. 20 min.
Parkeringspladser: Egon Olsens Vej, Fængselsvej 39, 2620 Albertslund
Ekstra parkeringspladser: Roskildevej 161, 2620 Albertslund (Der er stisystem fra Roskildevej 161 til Porten)
Tilgængelighed for kørestolsbrugere og gangbesværede:
Der vil være særskilt adgang for kørestolsbrugere og gangbesværede direkte til Plænen, idet fængslet ikke er egnet til dårligt gående.
Facebook begivenhed:
For flere opdateringer og konkurrencer i dagene op til arrangementet se Facebook begivenhed ved at klikke her.
Hilsen Skovtursudvalget
Fra 2026 vil store dele af fængselsgrunden indgå i transformationen fra lukket fængsel til åben bydel, så 2025 kan meget vel blive sidste år for Open Air i Porten bag fængselsmurene.
Det gamle Vridsløselille indgår i planerne for bydelsudviklingen af den kommende bydel Vridsløse. Bag udviklingen af den 160.000 kvadratmeter store fængselsgrund står entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og Danmarks største arbejdsmarkedspensionskasse PKA.
Visionen for Vridsløse er at skabe en levende, grøn og ikonisk bydel med sit eget kulturpunkt hvor kreativitet, fællesskab og iværksætteri vil blomstre rundt om den ikoniske fængselsbygning. Kulturpunktet kaldes Porten og allerede nu tilbydes der unikke aktiviteter fra Porten og de aktører, som holder til i Vridsløse.
Læs mere på www.vridsloese.dk.
Arrangør: Musikforeningen og Slowburn
Datoer: 19.06, 21.08 og 18.09
Billetpris: 90 dkk pr. dato / partoutbillet: 300 dkk
Lokation: Slowburn bryggeri i Porten
Læs Slowburns beskrivelse herunder:
We are excited to be collaborating with Musikforeningen on a series of concerts held inside our brewery, between the tanks.
The performance space in our brewery, located in Porten Vridsløse, is an intimate environment with the audience sitting very close to the performing musicians.
In this space the symbiosis of performer and listener is powerfully apparent.
Giving you a feeling that you are "together" at the concert.
The four concerts feature spellbindingly talented, world-class classical musicians operating in the borderlands between baroque and folkmusic, romanticism and pop, and classical and free jazz.
Live Concerts:
15.05.25 // Englenes Musik - Erik Rydvall - Nyckelharpa
19.06.25 // En Dybfølt Drøm - Dybfølt - Cello og Double Bass
21.08.25 // Folkemusik På Flugt - Duo MiScha - Violin & Accordion
18.09.25 // Kendte & Nye Værker - Asmussen-Rehling - Voice & Harp
As well as the captivating musical performance you will also hear the musician's stories about their music and experiences, a short history of Slowburn and receive one can of our beer (or a soft drink). All included in the ticket price.
Tickets are 90 kr., with a partout-billet for 300 kr.
Read more about the concerts and buy your tickets here: https://musikforeningen-slowburn.safeticket.dk/
Modtag nyheder om begivenheder i Porten og den kommende bydel Vridsløse. Tilmelding foregår foreløbig via hjemmesiden Vridsløse.dk.