Gennem porten foto

Gennem Porten 2024 - Gratis entré

'Gennem Porten' er tilbage med det hidtil stærkeste program, når alle aktører i Porten inviterer indenfor til Åben Hus i det tidligere statsfængsel Vridsløselille! Gratis indgang til Gennem Porten lørdag d. 25. maj.

Lørdag d. 25. maj slår Porten dørene op for det store 'åben hus'-arrangement 'Gennem Porten', der for andet år i træk vender tilbage i det tidligere statsfængsel Vridsløselille. Arrangementet er gratis. Der foregår aktiviteter hos aktørerne, som man kan deltage i, hvis man køber en aktivitetsbillet. En aktivitetsbillet giver adgang til alle dagens aktiviteter.

Træd gennem den ikoniske grønne port og deltag i transformationen fra lukket fængsel til åben bydel, hvor et nyt samlingspunkt for iværksætteri, kreativitet og fællesskab på Vestegnen strømmer gennem de karakteristiske gule mursten.

Alle Portens aktører er gået sammen og har samlet et fabelagtigt program for hele dagen og aftenen, der forvandler det gamle fængsels rå rammer til en oplevelsesfabrik med sjove projekter og unikke aktiviteter. Pak picnickurven og slå dig ned på græsset i vores fængslende univers med live musik, food trucks, biergarten, havespil og aftenbål.

Vi har samlet et program for dagen og aftenen for alle aldersgrupper med bl.a. escape rooms, Atelierhave, krea workshops, croquis, live-musik, byggeplads, ølbar, havespil, fællesspisning, aftenbål, afterparty og DJs.

Du kan få det helt store overblik på siden her og holde dig opdateret på vores Facebook-begivenhed

Program:

  • Kl. 11.00-16.00: Åben hus: Gratis adgang for alle. Åben hus i Porten med dags- og aftenaktiviteter. Bemærk: En aktivitetsbillet giver adgang til alle dagens særaktiviteter. Pris: (50 kr. + 5kr gebyr)
  • Kl. 18.00-20.00: Fællesspisning. Se billetlink for tilkøb af billet til Slowburn Fællesspisning i Porten.
  • Kl. 21.00-02.00: Efterfest og DJ hos Slowburn. Gratis deltagelse.

Køb aktivitetsbillet:

Gennem Porten er et gratis arrangement, der inviterer folk i alle aldre ind bag murene til en hyggelig dag i historiske rammer. Nogle aktiviteter hos aktørerne kræver en aktivitetsbillet, hvis man er 16år+. En aktivitetsbillet koster 50 kr. (+5 kr. onlinegebyr) og giver enten eksklusiv adgang eller fortrinsret til alle dagens særaktiviteter, som foregår blandt Portens aktører i løbet af dagen. Med en aktivitetsbillet kan du medbringe maks. to børn/unge under 16år til særaktiviteterne.

Bemærk: Kø og ventetid kan forekomme blandt alle dagens aktiviteter, og det er ikke en garanti, at du kan nå alle særaktiviteter. Orientér dig om dagens program. Vi kører efter først-til-mølle-princippet, og der er aktiviteter helt frem til kl. 16.00.

Der sættes i alt 500 aktivitetsbilletter i salg. De kan købes i døren eller på ovenstående link / ved at klikke HER.

Fællesspisning i Porten:

Tag plads ved langbordet, når Slowburn inviterer på kæmpe fællesspisning i Porten kl. 18.00. Middagen serveres til deling og sætter fokus på sæsonens råvarer, lokalt fællesskab og nye bekendtskaber.

Menuen står på Ribollita Primavera - Toscansk suppe med hjemmebagt surdejsbrød. (vegetarisk)

Prisen er 95 kr. for voksne (12år+) og 45 kr. for børn. (2-12år) eks. billetgebyr (+5kr.)

Fællesspisning er ikke inkluderet i i aktivitetsbilletten og kan købes i døren eller på siden HER.

(OPDATERING) Efterfest i Porten er gratis:

Efterfesten afholdes i den hyggelige gård hos Slowburn, hvor DJ og fadøl vil danne rammerne for den svedigste after pary i Porten. Arrangementet er gratis for alle.

DJ: DJ Mambe fra Mambe & Danochilango

Aktører og aktiviteter:

GENNEM PORTEN INFORMATIONSSTAND

Information:

MØD OS I PORTEN

Vi glæder os til at byde jer velkommen i Portens forgård, hvor repræsentanter fra Porten vil stå klar til at tage imod gæster og henvendelser i løbet af dagen. Foruden information om dagens program kan man også høre mere om kommende aktiviteter i Porten for resten af året, nyhedsbreve, aktører samt den kommende bydel Vridsløse. For mere information om Vridsløse henvises der til Vridsløse Showroom hos A. Enggaard på byggepladsen, som i dagens anledning har eksklusivt åbent.

Hvor:

I forgården ved den grønne port

Hvornår:

Kl. 11.00-16.00

RUNDVISNING I FÆNGSLET

Information:

KOM EN TUR I FÆNGSEL OG MØD DE TIDLIGERE FÆNGSELSBETJENTE FRA VRIDSLØSELILLE

Til Gennem Porten: Åben Hus vil tre tidligere betjente fra Vridsløselille svinge nøglerne og låse op for en del af det gamle fængsel og invitere alle nysgerrige sjæle ind bag tremmerne i Danmarks mest ikoniske fængsel. Udforsk de gamle fangeceller på egen hånd eller lyt til de spændende fortællinger fra fængselsguiderne, som vil dele ud af historiske beretninger og personlige anekdoter fra livet bag murene.

Hvor:

I det tidligere Vridsløselille fængsel: Centralen/Panoptikon - Isolationsafdeling A1 - isolationsgårdene.

Hvornår:

Kl. 11.00 - 12.15 og kl. 14.30 - 16.00

Adgang:

Gratis adgang for alle, men gæster med aktivitetsbillet har fortrinsret. Børn/unge under 16 år skal ikke købe aktivitetsbillet.

KANIN-CROQUIS OG ORKESTERSPIL MED FORBRÆNDINGEN OG ALBERTSLUND BIBLIOTEK

Information:

TEGN DEN LEVENDE KANIN ELLER LYT TIL SPEKTAKULÆR ORKESTERMUSIK

Croquis er rigtigt sjovt, men har altid været forbeholdt voksne… men ikke længere. For nu kan man komme til Kanin-Croquis, hvor man skal tegne en levende kanin, der poserer for børnenes papir og kulstykke. 

Hvor:

Værkstedsbygingen

Hvornår:

Kl. 12.00, 12.30 og 13.00

Adgang:

Aktiviteten kræver aktivitetsbillet. En aktivitetsbillet giver adgang til alle øvrige aktiviteter på dagen.

TROMLEORKESTERET GIVER DEN GAS KL. 14.00

Det bliver en oplevelse for store og små, når Tromleorkestret spiller psykedelisk "lirekassemusik" på en hjemmekonstrueret, trip-inducerende, mekanisk, high-tech, ildspyende, steampunk musik maskine. Berta, som de kalder maskinen, er bl.a. udstyret med robot slide-bas, mekanisk xylofon, robot trommer, hjemmebyggede unikke instrumenter, en modificeret og indbygget cello, diverse blæsere og meget mere.

Deres musikalske optrædener ledsages af både auditive, visuelle og af og til pyrotekniske effekter, og lyden fra maskinen udsættes desuden for lydmanipulerende handsker. Publikum beskriver ofte oplevelsen som psykedelisk. Vi glæder os til at opleve deres mekaniske, gakkede og opfindsomme input!

Tromleorkesteret spiller på Portens græsplæne kl. 14.00.

SLOWBURN BREWING CO-OP: BRYGHUS OG FÆLLESSPISNING

Information:

10 FADØLSHANER, BREDT DRIKKEVAREUDVALG, SNACKS, HAVESPIL og AFTENBÅL

Information:

RUNDVISNING I ØLBRYGGERIET
Kom indenfor i produktionen hos mikrobryggeriet Slowburn Brewing Co-op og få et indblik i hvordan man brygger øl, få en smagsprøve* og hør om historien bag projektet.

Varighed: 30 min.

Hvor:

Bryggeriets bar og biergarten 

Hvornår:

Kl. 11.00-00.00. (Rundvisning kl. 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00 og 16:00), (Fællesspisning fra 18.00-20.00)

Adgang:

Aktiviteten kræver aktivitetsbillet. *Der udskænkes ikke smagsprøver på Slowburn øl til gæster under 18 år. En aktivitetsbillet giver adgang til alle øvrige aktiviteter på dagen.

FÆLLESSPISNING VED LANGBORD
Tilslut dig fællesskabet og tag plads ved langbordet, når Slowburn inviterer på kæmpe fællesspisning i hyggelige omgivelser i Porten kl. 18.00.

Menuen står på Ribollita Primavera - Toscansk suppe med hjemmebagt surdejsbrød. (vegetarisk)

Prisen er 95 kr. for voksne og 45 kr. for børn. (+5kr billetgebyr)

Fællesspisning er ikke inkluderet i aktivitetsbilletten og kan købes særskilt på siden HER.

PETTERSEN & HEINS KREATIVE HAVE

Information:

BLOMSTERWORKSHOP I KREATIVE OMGIVELSER

Kunstnerduoen Magnus Pettersen og Lea Hein inviterer ind i deres univers ved værkstedsbygningen Citronskiven.

Her finder du også en lille salgsvogn, hvor kaffe og kolde forfriskninger kan nydes bag kunstnernes værksted i den hyggelige atelierhave. 

Fra kl. 12.00-14.00 vil Pettersen & Hein facilitere en spirende blomster-workshop i atelierhaven, med papirblomster og stiklingeholdere af træ, som kan males.

Til Gennem Porten: Åben Hus indvier Pettersen & Hein også deres kunstværk ‘Klatreværket’, der, som navnet antyder, godt må klatres på - på eget ansvar.

Hos Pettersen & Hein sælges Sunlollys, Lemonade, Kaffe samt Magnus Pettersens berømte norske vafler fra det norske dobbelt vaffeljern.

Hvor:

I Atelierhaven

Hvornår:

Kl. 11.00-16.00. (Blomsterworkshop fra 12.00-14.00)

Adgang:

Aktiviteten kræver aktivitetsbillet. En aktivitetsbillet giver adgang til alle øvrige aktiviteter på dagen.

MØD A. ENGGAARD PÅ BYGGEPLADSEN, KLAP EN KO PÅ MARKEN + VRIDSLØSE SHOWROOM

Information:

KLAP EN KO!*

..*Gravko! Mød byggefolkene bag udviklingen af den nye bydel Vridsløse og kom helt tæt på de store maskiner på byggepladsen.

På den 160.000 m2 tidligere fængselsgrund er entreprenørvirksomheden A. Enggaard i fuld gang med at bygge den nye bydel Vridsløse, der vil rumme 1.600 boliger, bynatur, erhverv og kultur. Bag udviklingen af den nye bydel står pensionskassen PKA og A. Enggaard.

Til Gennem Porten: Åben Hus åbner A. Enggaards travle byggefolk helt ekstraordinært for byggepladsen og inviterer store som små ind bag hegnet. Her kan man blive klogere på byggefasen og komme helt tæt på de store maskiner: gravemaskiner, dumper, manitou, tromle og frontløfter. Børn kan klappe en gravko, prøve byggehjelme, lege arkæologer i jorden og udnytte pladsen på dagens nyanlagte Mooncar-bane.

Byggeholdet opfordrer alle børn til at komme i praktisk tøj, for på en byggeplads er snavs og fedt fra jord og maskiner altid en garanti!

Hvor:

Byggepladsen syd for Værkstedsbygningen.

Hvornår:

Kl. 11.00-16.00

Adgang:

Gratis adgang for alle - kø og ventetid kan forekomme.

RIDDLEHOUSE ESCAPE ROOMS

Information:

PRØV KRÆFTER MED SPIL OG LEGENDE AKTIVITETER I RIDDLEHOUSE'S KREATIVE UNIVERS.

Spil- og eventvirksomheden Riddlehouse byder velkommen til et bredt udvalg af deres mange spil, Escape Rooms, Escape Games og teambuilding-aktiviteter.

Prøv blandt andet kræfter med fangeflugt, kør ræs i sæbekassebiler, skyd med laserpistoler eller byg en katapult. Eller kom og se Danmarks eneste Olsen Banden-Escape Rooms.

Det er ikke muligt at booke tider på forhånd til de enkelte aktiviteter.

Hvor:

Celleføj B1

Hvornår:

Kl. 11.00 - 16.00

Adgang:

Gratis adgang for alle - kø og ventetid kan forekomme.

HANS KNUDSEN INSTITUTTETS BRÆTSPILSCAFÉ

Information:

KOM OG HAV DET RART SAMMEN MED HANS KNUDSEN INSTITUTTET!

Her er en hyggelig brætspilscafe, hvor du kan komme ned i gear. Måske du vil udfordre din veninde, søster eller far til et spil skak eller Uno? Måske du vil spille med nye venner, som du har mødt til Åbent Hus?

Og som om, at det ikke var nok, så har vi også taget lidt af vores Tech Lab med. Her kan du prøve Virtual Reality og se en 3D printer i aktion.

Vi serverer også en lækker, velduftende snack til dig, som besøger os.

Hans Knudsen Instituttet har i mere end 150 år støttet mennesker i arbejde og uddannelse. Til august åbner vi en skole for unge med autisme, ADHD og lignede udfordringer i Vridsløse, det kan du høre meget mere om, når du besøger os.

Hvor:

Værkstedsbygningen

Hvornår:

Kl. 11.00-16.00

Adgang:

Gratis adgang for alle - kø og ventetid kan forekomme.

MUSEET OM STATSFÆNGSLET VRIDSLØSELILLE

Information:

VELKOMMEN TIL MUSEET OM STATSFÆNGSLET VRIDSLØSELILLE

Museet om statsfængslet Vridsløselille åbner dørene til deres historiske og interessante museum med hundredvis af originale genstande og anekdoter samlet fra det tidligere Vridsløselille. 

Mød kustoderne som også er tidligere fængselsansatte og hør om den fascinerende historie bag ét af Danmarks mest ikoniske fængsler. Du kan dykke ned i museets spændende fortællinger og relikvier, inden du selv går på opdagelse i det tidligere fængsel, som har åbent før og efter dit museumsbesøg.

Hvor:

Fængselsmuseet

Hvornår:

Kl. 12.30-14.15

Adgang:

Aktiviteten kræver aktivitetsbillet. En aktivitetsbillet giver adgang til alle øvrige aktiviteter på dagen.

Praktisk information:

Billetter:

Gennem Porten 2024 er et gratis åben hus arrangement. Vil man have det fulde udbytte af dagens program anbefaler vi, at man køber billet til særaktiviteter og fællesspisning HER

Find vej / Parkering:

Portens adresse er: Fængselsvej 39, 2620 Albertslund. Indgang gennem den grønne port.

Vi anbefaler at bruge offentlig transport, da parkeringspladser er begrænset. Albertslund st. ligger 500 meter fra Porten. S-tog linje B og Bx direkte til Albertslund fra Hovedbanegården tager 20 min.

Parkeringspladser: Porten råder over begrænset antal gratis parkeringspladser på Roskildevej 161, 2620 Albertslund. Der er anlagt direkte stisystem fra p-pladsen til Porten. Derudover er det også muligt at bruge parkeringspladsen på Egon Olsens Vej, 2620 Albertslund.

Praktisk tøj:

Mange af aktiviteterne foregår udendørs. Påklædning efter vejret. Orientér dig i aktivitetsprogrammet om hvorvidt nogle aktiviteter kræver særlig påklædning.

Picnictæpper, mad/drikke:

Pak picnickurven og medbring selv hyggetæpperne. Mad og drikke må gerne medbringes til Åben Hus i Porten, ligesom vi opfordrer alle til at støtte de lokale aktører på dagen.

Følg med på Facebook:

Du kan følge med i vores begivenhed på Facebook, hvor vi løbende vil opdatere med mere information. Begivenheden finder du HER

Fotografering:

Der vil på dagen være fotografer fra Porten til stede. Billederne vil fremadrettet bruges på Portens kanaler for at dokumentere dagens arrangement og promovere lign. events i Porten. Som deltager i Gennem Porten Åben Hus accepterer du disse vilkår på vegne af dig selv og dine pårørende. Du kan altid henvende dig til fotografen, informationsstanden i Porten eller til info@porten.dk for spørgsmål.

Vi ses i Porten!